Mottakare 2013

Norsk hardingfelefond AS


Tidlegare mottakare av instrumentI 2013 vart det utdelt tre instrument, to under Landsfestivalen på Løten og eitt under boklanseringa til Martine Kraft på CC'Martn i Gjøvik. Dette er utøvarane som vart tildelt instrument:

Jon Hjellum Brodal (f. 1986)

kommer fra Oslo og er student ved musikkhøgskolen i Oslo. Han er medlem av Vrang, en trio med utspring i Bærum spellemannslag.Bjørn Kåre Bråten Odde (f. )

kommer fra Garmo i Lom og er vokst opp med folkemusikken fra Gudbrandsdalen. Han studerer ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og har langt på veg gjort det til sitt prosjekt å utforske grenselandet mellom folkemusikk og klassisk. I 2013 ble han tildelt Toneprisen, en konkurranse for unge talenter mellom 16 og 23 år med tilhørighet i Hedmark og Oppland.Martine Lund Hoel (f. 1982)

har turnert verden rundt med sin egenkomponerte musikk. Hun kombinerer tradisjonell nordisk klang med rå kraft og , drømmeliknende lydlandskaper. Hun har gitt ut flere plater og er nå aktuell med bokutgivelse og ny plate der hardingfela er sentral.


Link til heimeside

Copyright © All Rights Reserved